26 март 2012

"Игрите на глада" - филмът, който ще ви разтърси


Филмът "Игрите на глада", зае първото място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада с приходи на стойност 155 000 000 долара, съобщи в "Дейли телеграф".  Само в петък, когато се състоя световната премиера на лентата, е имало приходи от продажба на билети, възлизащи на 68 000 000 долара.


Сумата от 155 000 000 долара, която е събрана в рамките на три дни, е третото най-добро постижение в Северна Америка. Повече приходи са имали "Хари Потър и Даровете на смъртта част 2" и "Черният рицар".

"Игрите на глада" е направен по първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс. Само в Америка книгата има тираж 3 000 000 екземпляра. Във филма участват Тоби Джоунс, Дженифър Лорънс, Елизабет Банкс, Лени Кравиц, Джош Хътчерсън, Уес Бентли, Стенли Тучи и Доналд Съдърланд.

 В трилогията се разказва за държавата Панем, която ежегодно си организира състезание, наречено "Игрите на глада". В него всеки от 12-те й кръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче между 12 и 18-годишна възраст, за да се състезават до смърт. Смъртоносната надпревара се предава по националния телевизионен ефир. 16-годишната Катнис Евърдийн става доброволец, за да помага на сестра си, която била избрана да се състезава. Тя ще разчита на своите изострени инстинкти и на съветите от пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати.


Вторият най-гледан филм в Америка и Канада е "Внедрени в час". Филмът донесе приходи на стойност 71 000 000 долара.

На трета позиция в бокс-офис класацията се нарежда 3D анимацията "Лоракс", която е донесла приходи от продажби в размер на 177.3 млн. долара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар